BakteeriPostia 1/2023, Jürgen Amthor
Elämämme perusta,
tehokkaat mikro-organismit maanviljelyksessä ja puutarhanhoidossa
Ei vain Afrikassa, vaan myös Euroopassa ja muualla maailmassa "hitaasti" tajutaan, ettemme enää pääse pidemmälle maatalousteollisuuden valmistamilla keinolannoitteilla ja kemikaalisuihkeilla.
Nämä toimenpiteet vähentävät humusta, joka on terveen kasvien kasvun perusta.
Maaperä köyhtyy ja se ruiskutetaan kuolleeksi. Ympäristö ja vedet saastuvat. Samalla luodaan suuri riippuvuus maatalous- ja lääketeollisuudesta ja viedään tulevilta sukupolvilta maatalouden ja puutarhanhoidon perusta, jotta pystyisimme edelleen ruokkimaan tämän planeetan ihmisiä terveillä, elintärkeitä aineita sisältävillä kasveilla, jotka on kasvatettu hyvässä, humusrikkaassa maassa vielä tuhansienkin vuosien päästä.
Siksi ratkaisuja tarvitaan.
Elämämme perusta on tehokkaiden mikro-organismien käsissä.
Mikro-organismien edut:
Kaikkien organismien, myös ihmisten, terveys, elinvoimaisuus ja pitkäikäisyys.
Nämä riippuvat maaperän terveydestä ja eloisuudesta.
Kasvit, jotka sisältävät riittävästi vitamiineja, kivennäisaineita, hivenaineita jne., eivät voi kasvaa sairaassa, humusköyhässä maaperässä – jota valitettavasti useimmiten löydämme.
Vain maaperän mikro-organismien ja hyvän maaravinnon (esim. Bokashi ja EM-käsitellyn kompostin tai lannan) vuorovaikutuksessa on mahdollista korjata elintärkeitä aineita sisältäviä kasveja.
Mikro-organismien käyttö tarkoittaa, että maaperässä ei tapahdu mädäntymisprosesseja.
Vanhan puutarhurin sananlasku pätee tähän:
"Kuka kylvää mätää,
niittää mätää"
Humuksen muodostuminen ja siihen liittyvä veden varastointi on mahdollista vain yhdessä mikro-organismien kanssa.
Kastemato on tärkein auttajamme maassa. Kastemato tarvitsee hyvää ruokaa
mieluiten Bokashista, kompostista tai käsittelemättömästä lannasta ja kaikki EM:llä rikastettuna.
Siksi suosittelen humuksen rakentamista puutarhaan itse. Ryhdy omaksi lannoitteen tuottajaksi. Tee oma Terra Preta (musta maa), tulevaisuuden lannoite.
Terra Pretasta on sittemmin tullut monille puutarhureille tuttu nimi, ja tiede- ja asiantuntijapiireissä sitä pidetään tulevaisuuden lannoitteena, joka tarjoaa planeettamme ihmisille terveellistä ruokaa pitkällä aikavälillä.
Terra Preta voi pelastaa ilmastomme varastoimalla suuria määriä hiilidioksidia tällaiseen maaperään. En ymmärrä, miksi tätä yksinkertaista, edullista, tehokasta, nopeasti toimivaa mahdollisuutta ei oteta huomioon maailman ilmastokonferensseissa. Johtuuko se kenties agromyrkyllisen teollisuuden taloudellisista eduista?
Maailman ilmaston pelastamisen edelläkävijä ja näkyvä äänitorvi on liittopäivien entinen jäsen Hans-Josef Fell. Eussenheim Manufaktur on tehnyt hänen kanssaan tiivistä yhteistyötä vuosia.
Vuonna 2018 Hans-Josef Fell sai ympäristöpalkinnon työstään tällä alalla.
Jokainen neliömetri maata, jota sinä ja me viljelemme ekologisesti, on tärkeä pienen planeettamme ilmaston ja ihmiskunnan terveellisen ravinnon kannalta. Meidän pitäisi ajatella uudelleen useita sukupolvia ja tehdä se kuten monet primitiiviset ihmiset tekevät. Suuressa osassa Afrikkaa tätä on harjoitettu kolmen sukupolven ajan.
Ryhdy oman lannoitteen tuottajaksi.
Valmistus
Mitä tarvitsen ja miten Bokashia ja Terra Pretaa tehdään?
Bokashi keittiön jätteistä:
Laita hienonnetut keittiöjätteet Bokashi-ämpäriin, suihkuta sEM Kirkas tai sEM Puutarha liuosta keittiöjätteen päälle, ripottele sen päälle Terra Symbiotika seosta Terra Pretan valmistusta varten, painele hyvin ja sulje astia kannella ilmatiiviiksi. Voit tarvittaessa varmistaa esim. hiekkapussilla, että Bokashi pysyy tiiviinä. Tämä varmistaa, että Bokashi on puristettuna tiiviiksi ja on myös suljettuna ilmatiiviisti.
Prosessi toistetaan, kunnes ämpäri on täynnä.
Bokashi-ämpärissä voidaan fermentoida kaikenlaisia keittiöjätettä (keitetyt ruoat, kuten pasta tai riisi, rasvat, sitruunankuori, lihajäte, pienet luut...). Voit säätää Bokashin kosteustasoa, lisätä tai vähentää sEM Kirkas- tai sEM Puutarha-liuoksella tai Terra Symbiotika-seoksella. Älä laita ämpäriin mädäntyneitä tai voimakkaasti homehtuneita jätteitä.
Bokashi on valmis huoneenlämmössä noin 14 päivän kuluttua, tuoksu on hieman hapan ja pinnalle voi muodostua valkeahko kerros. Mitä kauemmin ämpärin täyttäminen kestää, sitä lyhyempi käymisaika. Tyhjennä muodostunut neste säännöllisesti. Käytä Bokashi-mehua lannoitteena (1:20-1:200) tai kaada suoraan viemäriin.
Keittiö-Bokashin käyttöönotto:
Kaiva pieni oja (enintään 10 cm syvä), täytä Bokashilla ja peitä maalla. Kastele ahkerasti sEM Puutarha-liuoksella (50 ml - 10 l vettä). Odota vähintään 2 viikkoa ennen istutusta tai kylvöä.
Bokashi muuntaa maaperän eliöt kokonaan muutamassa viikossa. Bokashi kuohkeuttaa maata muutamassa kuukaudessa. Kastele viikoittain sEM Puutarha-liuoksella. Myös lisäkerros multaa tukee maaperän elämää valtavasti. Näin voi kehittyä melkein kuin metsämaalta tuoksuva puutarha.
Bokashi lannoitteena kukkalaatikoissa ja ruukuissa:
Myös kukkalaatikoissa tai ruukuissa käytettävää multaa voidaan päivittää erinomaisesti keittiön Bokashilla. Täytä ensin 1/3 laatikosta/ruukusta mullalla, sitten 1/3 keittiön Bokashilla ja täytä lopuksi mullalla.
Kastele laimennetulla sEM Puutarha-liuoksella ja odota vähintään 2 viikkoa ennen istutusta.
Mikrobiologia ”ottaa Bokashin hitaasti käyttöön”. Arvokkaita ravinteita ja entsyymejä muodostuu kasvien käytettäväksi.
Jos sinulla ei ole mahdollisuutta kaivaa Bokashia maahan, esim. talvella, sitä voidaan varastoida eri tavoin. Jos haluat säilyttää sen väliaikaisesti muovipusseissa, anna Bokashi-mehun valua pois ennen dekantointia. Bokashi säilyy näin valmiina kevääseen. Yksinkertainen tapa Bokashin varastointiin kasvukauden ulkopuolella on täyttää saviruukut Bokashilla. Lisää ruukkuihin vähän multaa, täytä Bokashilla ja painele tiiviiksi. Käännä se sitten ylösalaisin.
Bokashi on maatunut 6-8 viikon sisällä ja se lannoittaa kasvavia satoja. Tätä menetelmää voidaan käyttää myös talvikuukausina.
Mielestäni ihanteellinen aika levittää Bokashia on aikaisin keväällä ja sadonkorjuun jälkeen.
Keittiö-Bokashin valmistajat ovat vakuuttuneita Bokashin käytön monista myönteisistä tuloksista.
Kastemadot ilmestyvät lyhyessä ajassa uudelleen maaperään, mikä muuttaa Bokashin arvokkaaksi humukseksi ja Terra Pretaksi. Maa on eloisa ja kuohkea. Arvokasta orgaanista ainesta pääsee maaperään ilman energiahävikkiä ja maaperä pystyy tarjoamaan elintärkeitä aineita ja ravinteita kasvaville kasveille. Keittiöjätteet kierrätetään tehokkaasti ja järkevästi. Keittiö-Bokashin käyttö on vakuuttavaa.
Miksi Bokashi?
Kaikki toimii ja onnistuu myös ilman kemikaaleja
Eußenheimer Manufakturin sEM Härmäsieni on nyt markkinoilla toista vuotta, ja useat viininviljelijät ovat myös onnistuneesti testanneet sitä.
Jos sinulla on ongelmia härmän kanssa, tämä on ensimmäinen valinta kasvisairauksiin yhdessä sEM 500:n ja sEM KompostiTeen kanssa.
sEM Härmäsieni mieluiten päivittäin, mutta vähintään kahdesti viikossa, 7 viikon ajan härmäsienen ehkäisyyn tai tartunnan sattuessa lisää 250 ml 10 l:aan vettä luonnollisena torjunta-aineena.
1.1.2023
Tryptofaani on yksi kahdeksasta aminohaposta, joita kutsutaan elämän rakennuspaikoiksi ja joita on saatava ravinnon kautta.
Kun tryptofaani puuttuu, niin kuin se valitettavasti monilta meistä puuttuu, emme voi nukkua hyvin ja sairastumme.
Sama pätee B3:een.
• Molempia voivat tuottaa vain maaperän bakteerit.
• Tryptofaani on välttämätön B3:n, serotoniinin ja melatoniinin tuotannossa (psyyke).
• Tryptofaanin ja B3:n tuottamiseksi ihminen tarvitsee terveitä bakteereita suolistoonsa.
• Perinteisestä ruokavaliosta puuttuu B3 ja tryptofaani.
• Tryptofaanin puute lisää dementian, skitsofrenian, unettomuuden ja masennuksen riskiä.
Siksi:
• meidän tulisi saada kyseiset bakteerit takaisin maaperään
• syödä vain ulkoilmassa laiduntavien eläinten lihaa
• syödä luomua tai omassa puutarhassa EM:llä kasvatettua
• välttää säilöntäaineita ja antibiootteja
Psyykkisistä ongelmista johtuvat sairaslomat ovat lisääntyneet jatkuvasti, varsinkin vuodesta 2006:
Yleisten paikallissairauskassojen (AOK) puitteissa mielenterveysongelmista johtuvien sairaslomien määrä (sairaslomat) kasvoi yli 50 prosenttia vuoteen 2016 mennessä ja työkyvyttömyyspäivien määrä kasvoi lähes 80:llä prosentilla.
Saksassa 18 miljoonaa ihmistä kärsii mielenterveysongelmista.
Nouseva trendi.
Voisiko syynä olla se, että maaperässämme ja suolistossamme ei ole mikro-organismeja, ne puuttuvat tai ne ovat vääriä?
Mielenkiintoinen teesi, jota nyt minun lisäkseni esittävät myös lääkärit.
Tämä pieni esimerkki osoittaa, kuinka tärkeitä mikro-organismit ovat sekä meille ihmisille että myös meidän eläimille.
Sen sijaan, että vaalisimme ja välittäisimme mikro-organismeista niin, että ihmiskuntana säilyisimme tällä planeetalla pitkään, tuhoamme heidät seuraavilla tavoilla:
• myrkyt ja keinolannoitteet pelloillamme ja puutarhoissamme
• desinfiointiaineet
• kemialliset ja alkoholipohjaiset kotitalouksien puhdistusaineet, huuhteluaineet, pesuaineet, teollisuuden ja autojen puhdistusaineet
• kosmetiikka (muu kuin luomu kosmetiikka), deodorantit ja vartalonhoitotuotteet
• lääkkeet ja antibiootit
• rokotteet
• syötävät valmisruoat, joissa on keinotekoisia väri- ja säilöntäaineita
• teollisuusjäte ym..
Pohjois-Amerikan intiaanien parantava kasvi
Jo intiaanit käyttivät helokkia parantavana kasvina.
Helokin siemenet sisältävät proteiinia (joka on mukana aminohappojen kuten kysteiini, metioniini ja tryptofaani valmistuksessa), selluloosaa, ligniiniä ja öljyä, joka sisältää monia välttämättömiä rasvahappoja.
Ihmiskeho ei pysty valmistamaan näitä rasvahappoja ja sen vuoksi ne on saatava ruokavaliosta.
Paras tryptofaanin lähde
Yhtenä parhaista luonnollisista tryptofaanilähteistä helokkiöljyn on osoitettu tutkimuksissa vähentävän kipua akuuteissa ja kroonisissa sairauksissa.
Se lisää myös kykyä kestää kipua.
Naturopaatit suosittelevat 1 g helokkiöljyä 4 kertaa päivässä kivun ja hermovaurioiden lievittämiseksi diabeettisessa neuropatiassa.
Kokonaiset siemenet ovat vielä parempia, koska ne sisältävät enemmän tryptofaania.
Yli 100 kliinistä testiä
21 maassa todistaa, että atooppisen dermatiitin hoito helokkiöljyllä voi olla menestyksekästä.
Toinen tutkimus osoitti, että helokkiöljy lievitti Parkinsonin taudin vapinaa 55 % potilaista, jotka ottivat 2 tl helokkiöljyä päivässä useiden kuukausien ajan.
Helokkiöljy sisältää aminohappo tryptofaania, mikä tukee L-dopamiinin tehoa.
Varoitus: Öljyä ei saa käyttää epilepsian tai skitsorfrenian hoidossa!
Kasvitiede
Helokki kukkii lämpiminä kesäiltoina puutarhassa ja tienvarsilla.
Illalla se avaa kauniit, keltaiset kukkansa, joista tihkuu hienoa tuoksua.
Herkät kukat kuihtuvat hyvin nopeasti, kun ensimmäiset auringonvalonsäteet saapuvat.
Nykyään se on levinnyt kaikkialla Euroopassa.
Punertavaa juurta syötiin aiemmin vihanneksena, etikan ja öljyn kera.
Kasvien kukista, lehdistä ja juurista voidaan valmistaa myös parantavaa teetä, maukkaita salaatteja ja erilaisia ruokia.
Helokin arvokas öljy uutetaan öljyä sisältävistä siemenistä.
Voit myös istuttaa helokkia itse.
Se ei aseta maaperälle korkeita vaatimuksia ja kasvaa melkein kaikkialla.
Ainutlaatuiset vaikuttavat aineet psyykelle, iholle ja immuunijärjestelmälle
Helokkiöljyssä on luonnostaan paljon gammalinoleenihappoa.
Nämä monityydyttymättömät rasvahapot ovat erittäin harvinaisia luonnossa, niitä esiintyy mm. purasruohonsiemenöljyssä, herukansiemenöljyssä ja äidinmaidossa.
Helokkiöljyllä on positiivinen, tasapainottava vaikutus hormonaaliseen tasapainoon.
Helokkiöljy sisältää lukuisia arvokkaita ainesosia keholle ja iholle
Elimistön on saatava tärkeitä ainesosia, jotta myös helokkiöljy voi toimia vastaavasti.
Näitä esiintyy ensisijaisesti helokin siemenissä, jotka sisältävät paljon öljyä.
Tämä öljy koostuu muun muassa gammalinoleenihaposta ja linolihaposta.
Nämä ovat monityydyttymättömiä omega 6 rasvahappoja.
Gammalinoleenihappoa kutsutaan usein myös GLA: ksi.
GLA on vastuussa solujen uudistumisesta ja aineenvaihduntaprosessista ja voi siten myös alentaa kolesterolitasoa.
Koska keho ei pysty tuottamaan omega-6-rasvahappoja itse, nämä rasvahapot on saatava ruoasta.
Keho pystyy hyödyntämään näitä omega-6-rasvahappoja mm. iholla.
Yksi tärkeä tehtävä on siis vahvistaa ihon omaa suojaa ja vähentää siten kosteuden menetystä.
Ilta-esikkoöljykapseleita ei pidetä lääkkeinä, vaan ruokavalion ravintolisinä.
Tutkimusta
Tämän TerveysPostin sisältö perustuu lukuisiin verkostakin löydettäviin tutkimuksiin parhaan tietomme ja luottamuksemme mukaan.
Ne eivät väitä olevansa täydellisiä tai yksinomaisia.
Niissä olevat lausunnot eivät ole ehdotuksia hoidoksi, eikä johtopäätöksistä voida antaa lupausta parantumisesta.
Käyttö on jokaisen omalla vastuulla.
Kirjoittaja ei ole vastuussa mistään vahingoista, jotka aiheutuvat suoraan tai epäsuorasti tietojen käytöstä.
Jos epäilet sairautta, ota yhteys lääkäriisi, apteekkiin tai vaihtoehtoiseen lääkäriin.
Käyttökohteet:
Sivuvaikutukset
Vaikka helokki on luonnollinen lääkekasvi, siitä huolimatta sen käyttö voi johtaa haittavaikutuksiin, nämä ovat kuitenkin hyvin harvinaisia.
Suun kautta helokkiöljyn nauttiminen, esimerkiksi kapselimuodossa, voi aiheuttaa päänsärkyä, pahoinvointia tai maha-suolikanavan vaivoja.
Jos helokkiöljy aiheuttaa haittavaikutuksia, tulisi käyttö lopettaa.
Tämä pätee myös, jos käytät jo antikoagulanttilääkitystä (verenohennus), kuten myös naiset, jotka kärsivät estrogeeniriippuvaisesta rintasyövästä.
Helokkiöljyn käyttämistä ei suositella näissä tapauksissa.
Voimakkaiden sivuvaikutusten esiintyessä, tulisi ottaa yhteys lääkäriin, vaikkakaan tällaiset eivät ole kovin todennäköisiä.
Helokkiöljy - saanti ja annostus
Helokkiöljy soveltuu sisäiseen ja ulkoiseen käyttöön.
Sitä on saatavilla kapseleina tai öljynä.
Helokkiöljyn saantisuositukset riippuvat siitä minkä asteisesta tai tyyppisestä ongelmasta on kyse, joten annos on sovitettava hoidettavan tapauksen ja sen vakavuuden mukaan.
Koska helokkiöljy on luonnollinen lääke, se toimii eri tavalla kehossa, kuin esimerkiksi synteettisesti tuotetut lääkkeet.
Luonnollisilla lääkkeillä ei ole vain vaikutusta tiettyyn oireeseen, vaan ne säätelevät myös koko kehon prosesseja.
Siksi, kun oireet ovat lievittyneet, tulisi helokkiöljyn käyttöä vielä jatkaa.
Helokkiöljyn sisäinen käyttö
Sisäisiä vaikutuksia varten helokkiöljyä voidaan ottaa nestemäisessä muodossa, ainesosana ravinnossa tai ravintolisänä kapselissa.
Kapseli: Kapseli sisältää yleensä 500 mg öljyä.
Päivittäin voidaan ottaa 1-2 kapselia.
Tipat: 10 tippaa 1-2 kertaa päivässä.
Akuuteissa oireissa saanti voidaan lisätä 6-8 kapseliin tai 1-2 teelusikalliseen.
Helokkiöljy olisi ihanteellista ottaa aterian yhteydessä.
Raskaus ja helokkiöljy
Helokkiöljyä voidaan käyttää koko raskauden ajan.
Helokkiöljyn käytön seurauksena on suuri todennäköisyys ehkäistä ennenaikaiset synnytykset ja helpottaa synnytysprosessia ilman komplikaatioita.
Lisäksi se palvelee myös vauvan aivojen ja silmien kehitystä.
Tuleva äiti voi myös estää masennuksen helokkiöljyn käytöllä.
Useimmissa tapauksissa helokkiöljyn positiivinen vaikutus havaitaan vasta useiden viikkojen säännöllisen käytön jälkeen.
Helokkiöljyä ei pidä nähdä ihmelääkkeenä, varsinkaan lyhytaikaisella käytöllä.
Kestää aina jonkin aikaa, ennen kuin keho sopeutuu öljyyn ja sen positiiviset ominaisuudet ovat nähtävissä.
Helokkiöljyn ulkoinen käyttö
Kuivalle, halkeilevalle iholle, tihkuville haavoille tai niveltulehdukseen olisi suositeltavaa käyttää puhdasta helokkiöljyä.
Jos kyseessä on tulehdus tai ihottuma, tulisi levittää kylmäpuristettua helokkiöljyä laimentamattomana kyseiselle ihoalueelle.
Helokkiöljy voidaan vaihtoehtoisesti sekoittaa olemassa oleviin voiteisiin hoitoa varten.
Siksi markkinoilla on lukuisia voiteita, joissa on erilaisia helokkiöljysekoituksia.
Käyttö eläimillä
Myös eläimet hyötyvät helokin vaikutuksesta.
Eläinlääkärit ovat saavuttaneet positiivisia vaikutuksia, kun lemmikkieläinten ruoka on rikastettu helokkiöljyllä.
Nelijalkaisten ystävien loisten puremat ja iho-ongelmat hoidetaan usein myös helokkiöljyllä.
Ainekset
Ennen kaikkea on tärkeää, että öljy saadaan helokkiöljyn siemenistä korkealaatuisella tavalla. Helokkiöljy koostuu seuraavista:
74% monityydyttymätöntä linolihappoa
8,7% gammalinolihappoa
8% kertatyydyttymättömiä öljyhappoja
Noin 8% tyydyttyneitä rasvahappoja
Lisäksi helokin siementen öljy sisältää myös aminohappoja, mineraaleja ja E-vitamiinia
27.5.2022
KompostiTeen valmistus on hyvin yksinkertaista ja edullista. Jokaiselle, joka tarvitsee suuria määriä mikro-organismeja puutarhanhoitoon tai maatalouteen, on järkevää valmistaa liuosta itse.
KompostiTeetä suositellaan käytettäväksi 50l/ha/vuosi.
Liuos tulee levittää mielellään maanmuokkauksen jälkeen ja kun lämpötila on vähintään +12°.
Seos 250-1000 litraa KompostiTeetä:
1. Täytä valmistussäiliö (sadevesitynnyri, tynnyri, IBC-säiliö, ruostumaton terässäiliö) lämpimällä (32-34 astetta) vedellä noin 90 % tilavuudesta. Jos sinulla ei ole tarpeeksi lämmintä vettä, käytä mukana toimitettua sähköistä vedenlämmitintä. Aseta tätä varten asteikko 32-34 asteeseen ja kytke sitten vedenlämmitin verkkovirtaan.
Älä jatka vaiheeseen 2 ennen kuin vesi on saavuttanut vaaditun lämpötilan!
2. Liuota tarvittava määrä ohramallassiirappia (1 l) kuumalla vedellä sopivaan ämpäriin jatkuvasti sekoittaen ja kaada se sitten esitäytettyyn valmistussäiliöön.
3. Tämän prosessin jälkeen tarkista valmistussäiliön lämpötila ja odota tarvittaessa, kunnes valmistuslämpötila 32-34 astetta on saavutettu.
4. Kun erän lämpötila on saavutettu, lisää 5 kg sEM KompostiTeetä. Varovasti puulusikalla tai puhtaalla puupalalla (esim. luudan varrella) sekoittaminen auttaa levittämään KompostiTee -rakeita.
5. Liitä nyt EM-keraaminen kivi mukana tulevan takaiskuventtiilillä varustetun ilmaletkun toiseen päähän (ilman takaiskuventtiiliä) kahdella letkunkiristimellä. Ohjaa letku kiven läpi ja kiinnitä se kiven molemmille puolille letkunkiristimillä.
6. Liitä nyt ilmaletku kalvopumppuun, aseta kivellinen pää valmistusastiaan ja kytke pumpun pistoke virtalähteeseen.
7. Voit irrottaa sähköisen vedenlämmittimen virtalähteestä kahden päivän kuluttua.
8. Tällä tavalla valmistettu KompostiTee tulee käyttää viimeistään 2-3 päivän kuluttua.
9. KompostiTeen valmistamisen jälkeen valmistussäiliö tulee puhdistaa välittömästi kuumalla vedellä ja/tai painepesurilla.
Mitä nopeammin puhdistus suoritetaan tyhjennyksen jälkeen, sitä helpompi on poistaa säiliössä olevat jäämät perusteellisesti.
TÄRKEÄÄ valmistussäiliön ympäristölle:
Suojaisa alue, jonka lämpötila on noin 15-20 astetta. Näin vältytään siltä, että sähköinen vedenlämmitin ei ole jatkuvasti aktiivinen.
Valmistussäiliö on myös mahdollista eristää eristemateriaalilla.
Ympäristön tulee olla pakkasenkestävä!
Video KompostiTeen valmistukseen:
EM-A liuoksen valmistus on hyvin yksinkertaista ja edullista. Kaikille, jotka tarvitsevat suuria määriä mikro-organismeja puutarhaan, maatalouteen, eläimille, lampiin tai kotitalouteen, on järkevää valmistaa liuosta itse.
EM-A:ta suositellaan käytettäväksi 50l/ha/vuosi.
Liuos tulee levittää mielellään maanmuokkauksen jälkeen ja kun lämpötila on vähintään +12°.
Seos 500 l EM-A liuosta:
1. Täytä valmistussäiliö (tynnyri, IBC-säiliö, ruostumaton terässäiliö) lämpimällä (32-34 astetta) vedellä noin 90 % tilavuudesta. Jos lämmintä vettä ei ole tarpeeksi, käytä mukana toimitettua sähköistä vedenlämmitintä, aseta asteikko etukäteen 32-34 asteeseen ja kytke sitten vedenlämmitin verkkovirtaan.
Älä jatka vaiheeseen 2 ennen kuin vesi on saavuttanut vaaditun lämpötilan!
2. Liuota tarvittava määrä ohramallassiirappia (100 l erä = 1,5 l) kuumalla vedellä sopivassa ämpärissä jatkuvasti sekoittaen ja kaada sitten esitäytettyyn valmistussäiliöön.
3. Tämän prosessin jälkeen tarkista valmistussäiliön lämpötila ja odota tarvittaessa, kunnes valmistuslämpötila 32-34 astetta on saavutettu.
4. Kun valmistuslämpötila on saavutettu, lisää 3 l sEM Puutarha Bio- perusliuosta valmistussäiliöön. Varovasti puulusikalla tai puhtaalla puupalalla (esim. luudan varrella) sekoittaminen auttaa levittämään mikro-organismeja.
5. Viimeisenä vaiheena täytä valmistussäiliö lämpimällä vedellä, kunnes nestettä on noin 2 cm yläreunasta.
Aseta sitten ilmalukko ja anna liuoksen käydä.
6. 7 päivän kuluttua voit irrottaa pistokkeen sähköisestä vedenlämmittimestä ja tarkistaa EM-A liuoksen pH:n mukana toimitetuilla pH-testiliuskoilla. Jos pH on välillä 3,2-3,9, tuotantosi on onnistunut. Mitä lähempänä pH-arvo on 3,2, sitä parempi ja paremmin säilyvä valmis liuos on.
7. On parasta tyhjentää koko erä kanistereihin päivittäisen tarpeen mukaan. Kun täytät kanisterin, varmista, että ilmaa on mahdollisimman vähän ennen sulkemista.
8. Näiden kanisterien hyvä säilyvyysaika on 12 kuukautta, kun niitä säilytetään viileässä paikassa.
9. Kun EM-A liuos on tyhjennetty kanistereihin, valmistussäiliö tulee puhdistaa välittömästi kuumalla vedellä ja/tai painepesurilla.
Mitä nopeammin puhdistus suoritetaan tyhjennyksen jälkeen, sitä helpompi on poistaa säiliössä olevat jäämät perusteellisesti.
TÄRKEÄÄ valmistussäiliön ympäristölle:
Suojaisa alue, jonka lämpötila on noin 15-20 astetta. Näin vältytään siltä, että sähköinen vedenlämmitin ei ole jatkuvasti aktiivinen.
Valmistussäiliö on myös mahdollista eristää eristemateriaalilla.
Ympäristön tulee olla pakkasenkestävä!
Video EM-A:n valmistukseen:
29.3.2022
Ihmiskunnan tulevaisuus on maaperässä ja siten mikro-organismien käsissä, jonka kautta maasta tulee ja se myös pysyy hedelmällisenä sukupolvien ajan.
Kun humuspitoisuus laskee, kohtaat sadon ja sen laadun sekä sen vitamiinipitoisuuksien menetyksiä, jatkuvasti kasvavia teknologian ja keinolannoitteiden (N-P-K) kustannuksia ja olet menettänyt hallinnan taudeista ja rikkakasveista, maaperästä puuttuu maaperän elämä.
Kun humuspitoisuus laskee, kohtaat sadon ja sen laadun sekä sen vitamiinipitoisuuksien menetyksiä, jatkuvasti kasvavia teknologian ja keinolannoitteiden (N-P-K) kustannuksia ja olet menettänyt hallinnan taudeista ja rikkakasveista, maaperästä puuttuu maaperän elämä.
Kaikkiin näihin ongelmiin on ratkaisuja.
Jos peltomaata ja puutarhaa voidaan parantaa:
Tämän saavuttamiseksi, ajattelutavan muutos agroteollisesta maataloudesta luonnonmukaiseen, regeneratiiviseen maatalouteen on välttämätöntä.
Siirtymisessä regeneratiiviseen maatalouteen ja puutarhaviljelyyn suositellaan seuraavia toimenpiteitä:
1. Aktivointi EM-A:lla
Valmistetaan EM perusliuoksesta, joka saadaan EM konsentraatista
Edellä mainittujen etujen ansiosta sato ja laatu paranevat.
EM-A on Bokashin, EM-kasvifermentin, EM-biologisen kasvisuihkeen ja Terra Pretan tuotannon perusta.
Sisältää yli 85 eri bakteerikantaa
EM-A:
1 vuoden säilyvyys asianmukaisella säilytyksellä
EM-A:sta voidaan valmistaa:
1.1 Kasvifermenttiä
Valmistettu tuoreita kasveja fermentoimalla. On vakaa, säilyy useita viikkoja ja sen pH-arvo on 3,2-3,8. Kasvifermenttejä käytetään maanmuokkauksessa. Se parantaa fermentointia ja estää tiivistymistä.
Lisäksi kasvifermenteillä on seuraavat edut:
1.2 Bokashi tai EM-komposti
1.3 EM-biologinen kasvisuihke
1.4 Terra Preta tulevaisuuden lannoite
Yhteenvetona seuraavat edut viljelijälle ja puutarhurille:
Typpilannoitteiden hinnankorotus 1.2.2017-21.11.2017
Yhdelle hehtaarille tarvitset noin 20 kuutiometriä Terra Pretaa vuodessa, jonka voit saada orgaanisesta materiaalista kuten kompostista, lannasta, puutarha- ja keittiöjätteistä, puuhiilestä (ei puutuhka), primaarikivijauhosta, kalajätteistä ja EM-A:sta. Hiiltä käytettäessä on tärkeää varmistaa, ettei hiilessä ole raskasmetalleja.
Dr. Glaser, biokemian professori, on arvioinut 6 600 tieteellistä artikkelia eri puolilta maailmaa Terra Pretasta. ”Missään aiheessa, mitä olen aikaisemmin tarkastellut, ei tulokset ole olleet niin selkeitä.” Terra Pretan johdonmukainen käyttö ei vain sulkisi ravintokiertoja. 10 % kaikista hiilidioksidipäästöistä Euroopassa voitaisiin myös välttää. Televisio-ohjelma Terra X omisti 8 minuutin osuuden aiheelle Terra Preta. Professori Harald Lesch tuli siihen tulokseen, että se on tulevaisuuden lannoite.
Terra Pretalle argumenttina ei ole vain hiilidioksidin varastointi humus kertymän kautta, vaan myös veden ja ravinteiden varastointi. Pääsääntöisesti ravinteet huuhtoutuvat pois pitkittyneen kuivuuden ja äkillisten rankkasateiden aikana. Nämä päätyvät sitten vesistöihin aiheuttaen leviä ja saastumista. Terra Pretan hiili varastoi ravinteet niin, että ne ovat kasvien saatavilla erittäin pitkään. Tämä ei vain säästä lannoitteita, vaan myös hyödyttää kasvin kasvua.
2. EM-KompostiTee, Eußenheimer Manufaktur UG
KompostiTee on valmiste, jossa kompostin mikro-organismit suodatetaan ja ne lisääntyvät. Mikro-organismien ravintoaineet (sokeriruokomelassi, kivijauho ja humusaineet) sekä lisätyt katalyytit edistävät ja ohjaavat lisääntymistä. Niitä voidaan levittää pellolla maaperään sekä kasvin lehtiin. Se ei toimi suoraan lannoitteena, vaan katalysaattorina maaperässä ja lehtien pinnalla tapahtuvissa elämää ylläpitävissä ja vahvistavissa prosesseissa. Tämä palauttaa eläviä mikro-organismeja maaperään ja johtaa pitkäaikaiseen maaperän parantamiseen ja stabiloitumiseen – kasvit kasvavat paremmin, ovat terveempiä ja vahvempia. KompostiTee- käsittely aktivoi mikro-organismeja (bakteerit), joten se/ne:
Yleisesti ottaen mitä täsmällisempää työtä tehdään, mitä korkeampi ainesosien laatu on, mitä paremmin ohjeiden suosituksia noudatetaan, sitä parempi lopputulos on. Tämä tarkoittaa, että jos vesi ei ole parasta mahdollista, lämpötilaa ei voida ylläpitää, ruiskutukset tehdään auringonpaisteessa jne. kaikki nämä voivat heikentää vaikutusta. On jokaisesta itsestään kiinni pitää em. puitteet mahdollisimman optimaalisina. Kompromisseja tarvitaan, niin kuin aina maanviljelyssä.
KompostiTee-tiiviste on sekoitus tehokkaita mikro-organismeja, matokompostia, luomuviljelyn yrttiseoksia kuten peltokorte, valeriaana, nokkonen, raunioyrtti, kehäkukka, moringa, pajun kuori, puuhiili ja kivijauho sekä luonnollisia mineraaleja, jotka tarjoavat seuraavat edut:
EM KompostiTee tulisi levittää 4 päivän kuluessa.
Mahdollinen tuotantoprosessi:
Tarvittavat kokonaismäärät sEM Puutarha liuosta (EM-A) hehtaaria kohden/vuosi:
30 l kasvifermenttiä
10 l bokashille (3-5 t vuodessa), viljelykasvista riippuen
10 l biologisiin kasvisuihkeisiin
sekä
50 l EM-KompostiTeetä
Kaikki nämä toimenpiteet palvelevat humuksen rakentamisen tarkoitusta. Humuksen rakentaminen vaatii kuitenkin pitkäjänteisyyttä.
Humus määritellään maaperän eliöiden toiminnasta johtuvien hienojakoisten maaperän orgaanisten ainesten kokonaisuudeksi, joka vaatii jatkuvaa muodostumista, muuntamista ja hajoamista.
Siksi on välttämätöntä ajatella eheän, terveen maaperän elämää ja orgaanisen materiaalin lisäämistä bokashin, rikastetun kompostin sekä vahvan ja terveen perustan luomisen, mullan, käsitellyn lannan ja monen muun muodossa.
Ilman mikrobien ja orgaanisten aineiden vuorovaikutusta humuksen muodostuminen ja siten kasvien terveys ei ole mahdollista.
He, jotka eivät tunnusta tätä, eivät korjaa runsaita, ravintorikkaita satoja vielä lähitulevaisuudessa. Meidän ja lastemme tulevaisuus riippuu humuksen rakentamisesta.
Yhdessä voimme:
Eußenheimer Manufaktur UG, jolla on asiantuntijatiimi mikrobiologian, maatalouden, ihmisten ja eläinten terveyden sekä ympäristöongelmien parissa työskentelevien kanssa, haluaa auttaa myös sinua tämän projektin toteuttamisessa.
Hyvä moninkertaistuu ja saa tulevaisuuden taas kukoistamaan!
Mikro-organismit ovat kaiken orgaanisen elämän alkuperä. Ne ovat ystäviämme, epäitsekkäitä auttajiamme, kumppaneitamme sekä maaperän, ihmisten, eläinten, luonnon ja planeettamme parantajia. Ne ovat eläviä olentoja kuten me.
Me Eußenheimer Manufaktur UG:ssa näemme mikro-organismit roolimalleina ja uskomme vakaasti, että tulevaisuutemme ja tulevat sukupolvemme ovat mikro-organismien käsissä. Siksi olemme sitoutuneet työskentelemään mikro-organismien kanssa, emmekä niitä vastaan, tehdäksemme maailmasta hieman paremman paikan.
Tiedämme, että ilman bakteereja ei olisi ihmisiä, eikä siis meitä.
Näemme ainoastaan biologisessa viljelyssä mahdollisuuden tuottaa ravintorikkaita kasveja ravinnoksemme ja ilmastomme pelastamiseksi.
Haluamme luoda harmonisen ympäristön yrityksemme ympärille ja olla siten roolimallina yhteiskunnalle.
Me ja koko tiimimme nautimme mikro-organismiemme kanssa työskentelystä, koska tiedämme, että me teemme jotain hyvää joka päivä.
Haluamme, että lapsenlapsemme ja tulevat sukupolvet näkevät luonnon ihmeet planeetallamme ja pyrimme pitämään hiilijalanjälkemme mahdollisimman pienenä ja jatkuvasti pienentämään sitä.
Kerromme mielellämme kaikille, jotka haluavat tietää, kuinka humus rakentaa ilmastoamme, maaperämme ja kasvimme tulevat terveiksi ja ravintorikkaiksi.
Haluamme innostaa mahdollisimman monia ihmisiä mikro-organismeista ja niiden tekemästä työstä.
Jokainen pieni pala tervettä maaperää on pala terveempää maailmaa.
Haluamme kasvua, mutta terveellä tavalla. Kiinnitämme huomiota tasapainoiseen ekologiseen vuorovaikutukseen, talous ja sosiaalisiin kysymyksiin, terveen yritysten kasvun ja kestävän taloudellisen menestyksen saavuttamiseksi.
Haluamme kehittyä edelleen, aivan kuten mikro-organismimme kehittyvät edelleen. Tämä koskee tuotteidemme laatua ja käyttöalueita, ekologisesti kestävää yritystä, työpaikkojemme laatua ja yhteiskunnan hyötyjä. Me olemme kehittäneet tähän mennessä 60 tuotetta.
Tiedämme, ettemme voi yksin muuttaa maailmaa. Siksi olemme onnellisia jokaisesta tämän planeetan ihmisestä, joka liittyy meidän ja mikro-organismien joukkoomme tiellä kohti parempaa maailmaa.
Eußenheimer Manufaktur tarina alkaa v. 2000 professori Higan kirjalla ”Vallankumous maapallomme pelastamiseksi”. Jürgen matkusti tuohon aikaan maailmalla työnsä puolesta rakennusbiologina ja luki kirjaa innokkaasti. Siinä esitetyt käsitteet tehokkaiden mikro-organismien käytöstä vakuuttivat Jürgenin. Koska perhe Amthor viljelee itse 6000 neliön tonttia ja keittiöpuutarhaa, eivätkä käytä keinolannoitteita tai kemikaaleja, ensimmäiset mikro-organismit levitetään maaperään. Myös kotitaloudessa tehdään ensimmäiset yritykset miljöön parantamiseksi ja sen muuttamiseksi. Molemmat niin hyvällä menestyksellä, että perhe on yhä tiiviimmin tekemisissä mikro-organismien kanssa. Bakteerit ovat edelleen erittäin huonossa maineessa ja ne liitetään enemminkin sairauksiin kuin terveyteen. Siitä huolimatta perhe Amthor on vakuuttunut siitä, että he voivat saavuttaa paljon mikro-organismeilla.
Vuonna 2001 Jürgen kouluttautuu sertifioiduksi EM-asiantuntijaksi.
Hän kertoo kaikille kiinnostuneille (kuin myös ei kiinnostuneille!), kuinka onnistuneesti mikro-organismit ratkaisevat monia ongelmia tällä planeetalla. Ensimmäiset luennot ja tilaisuudet vakioasiakkaille pidetään. Yhdellä näistä luennoista Jürgen tapaa elintarvikekemistin tohtori Alexander Bernreutherin, jonka kanssa hän kehittää ensimmäisen pro- ja prebioottisen juoman Pro Top Antioxidantin.
Puutarhassa ensimmäiset maa-artisokan mukulat poimittiin ystävien kanssa, pestiin pihalla ja fermentoitiin keittiössä.
Eußenheimilaisille oli alusta saakka selvää, että juoma, jota fermentoidaan pitkään (18 kk), yhdistettynä kasveihin kuten maa-artisokkaan ja tehokkaiden mikro-organismien kanssa ilman maaperän bakteereja, tulisi kehittää.
Laboratoriossa tehdyt analyysit ja erityisesti professori Hofmannin analyysi Pro Top Antioxidantin antioksidanttisesta vaikutuksesta, omat positiiviset kokemukset ja ensimmäisten rohkeiden asiakkaiden palaute kannustivat Jürgenia kehittämään lisää tehokkaita mikro-organismeja sisältäviä tuotteita.
Vuonna 2003 aika on tullut. Jürgen ja hänen vaimonsa Andrea perustavat oman yrityksen.
Perhe Amthor on maanläheinen E u ß e n h e i m e r -perhe. Kaikille on selvää, että mikro-organismeilla fermentoinnissa tarvitaan käsityötä. Näin yrityksen nimi syntyy.
E u ß e n h e i m e r M a n u f a k t u r
Sanaleikki, jonka alkukirjaimilla E (Eußenheim) ja M (Manufaktur) muodostuvat myös lyhenne sanoista Effective Microoranisms. Yrityksen lyhenne ”EM” juontuu loogisesti tästä.
”Kasvatamme mikro-organismimme itse ja käytämme tuotteissamme vain sertifioituja luomukasveja kuten maa-artisokka, jonka kasvatamme itse tai ostamme ne sertifioiduilta luomuviljelijöiltä.”
Vuonna 2009 miljardeihin vapaaehtoisiin, eli mikro-organismeihin liittyy tytär Lisa oppityttönä ja ensimmäisenä palkallisena työntekijänä.
Vuonna 2011 Lisan oppisopimuskoulutuksen jälkeen Eußenheimer Manufaktur muutetaan UG:ksi (Oy).
Lisa on osakkeenomistaja ja toimitusjohtaja. Hänen ensimmäisen tyttären Lotten syntymään mennessä hän suorittaa ei-lääketieteellisen terapeutin koulutuksen, aivan kuten isänsäkin. Nykyään 20 motivoitunutta ihmistä työskentelee (kokopäiväisesti ja osa-aikaisesti) innostuneina yhdessä upeassa, perhemäisessä tiimissä manufakturissa.
Vuonna 2014 ilmestyy Jürgenin kirja ”Mikro-organismien ihmeellinen maailma.”
Vuonna 2015 perustetaan pieni terveys-manufaktuuri, jossa aloittaa 4 terapeuttia. Tällä välin yli 20 tuotetta on kehitetty. Näiden tuotteiden suurin painotus on ihmisten kokonaisvaltaisen terveyden ylläpidossa ja hoidossa.
”Haluamme auttaa ihmisiä pysymään terveinä tai tulemaan terveiksi.
Tämä on lähellä sydäntämme ja tuottaa meille suurimman ilon.”
Kuten ihmiset, myös luonto ovat lähellä perhe Amthorin sydäntä. Puutarha- ja maatalouskäyttöön kehitetyt luonnonlannoitteet Bokashi + 400 pellettimuodossa, EM Puutarhalannoite, KompostiTee ja nestemäinen luonnonlannoite, kuten myös tiivisteet ovat erityisen innovatiivisia.
Yrityksen asiakkaita ovat maailmanlaajuisesti monet ekologisesti ajattelevat maanviljelijät, viiniviljelijät, puutarhurit ja viljelykasvien kasvattajat. Omalla maa-artisokkapellolla, kasvihuoneessa, näyttelypuutarhassa ja viinitarhassa yhtiö tutkii jatkuvasti uusia tapoja käyttää kasveja ja mikro-organismeja ja kehittääkseen vaihtoehtoja kemikaaleille. Viininviljelyssä Eußenheim Manufakturia tukee aktiivisesti Baijerin osavaltion puutarha- ja viininviljelyinstituutin viininviljelykonsultti Josef Engelhardt. Jürgen on suorittanut myös maaperän asiantuntijan koulutuksen Naturlandissa.
Vuosien varrella hän on kehittänyt kokonaisvaltaisia konsepteja mikro-organismien käyttöön ihmisille, eläimille, kotitalouksille, maaperälle ja kasveille niin kotimaassa kuin ulkomailla.
Tänä aikana rakennetaan myös 360 neliöinen kasvihuone fermentointiin, näyttelypuutarha, terapiakeskus, toimisto-, näyttely- ja tuotantorakennus.
Vuonna 2018 nykyistä tehdasrakennusta kunnostetaan ja laajennetaan. Laajennus mahdollistaa terapiahuoneita elintärkeiden ravintoaineiden analysointia varten, HRV-mittauksille, dark field-mikroskopialle sekä pienten ja suurempienkin ryhmien seminaareille.
Jürgen ja EM-työntekijät järjestävät säännöllisesti seminaareja, joissa koulutetaan lääkäreitä, vaihtoehtoisia lääkäreitä, terapeutteja ja konsultteja tehokkaiden mikro-organismien kokonaisvaltaisiksi neuvonantajiksi.
Eußenheimer Manufaktur myöntää lisenssejä tehokkaiden mikro-organismien tuotantoon ja jakeluun muissa maissa, kuten Keniassa, Tansaniassa, Nepalissa ja Espanjassa ja neuvoo maanviljelijöitä kaikissa luonnonmukaiseen viljelyyn, Terra Pretaan ja mikro-organismeihin liittyvissä asioissa.
”Uskomme, että mikro-organismien avulla voimme tarjota ratkaisuja moniin ongelmiin tällä planeetalla.”
Viitteet:
Uusin: Tanzania/Mtwara and Zanzibar. 1000 pienviljelijän kouluttaminen ja siirtyminen regeneratiiviseen maatalouteen tehokkaiden mikro-organismien avulla.
ME Moringa Farm Kenia. Tilan muuttaminen perinteisestä luonnonmukaiseen viljelyyn edellä kuvatuilla toimenpiteillä.
Baijerin osavaltion puutarha- ja viininviljelyslaitos Veitschöchheim, yhteyshenkilö Josef Engelhard.
Paras lannoitteiden tuottaja rypäleiden kenttäkokeessa
Baijerin televisio: Maaperän hedelmällisyys tehokkaiden mikro-organismien avulla/Unser land/ BR televisio 26.5.2020 kirjoittaja: Wolfgang Jandl. Unser land netissä: http://www.br.de/unserland tai kotisivuillamme www.eussenheimer-manufaktur/publications
LITTLE BIG FAMILY – elokuva mikro-organismeista
“Little big family” on tutkielma ihmisistä, jotka työskentelevät mikro-organismien kanssa maailmanlaajuisesti. Olimme mukana. Elokuva on voittanut useita kansainvälisiä palkintoja.
Ekoviljelijä Frank Röder sEM:sta:
”Luomuviljelyyn tarkoitetut spesifit bakteerikannat ovat paljon tehokkaampia, edullisempia ja pellot ovat tuottavampia, kuin mikään kemikaali tai niiden käyttö.”
”Nature and Garden” yhdistyksen lähettiläs ja tuottaja
Sanssouci Palace Potsdam
Puutarhanhoito Schlereth Bad Kissingen
Viinitilat kuten Juliusspital Würzburg, Baldauf, Drescher
Weinbau Butz: kansainvälisen luomuviinipalkinnon 2021 voittaja 14 lajikkeella ja useiden kultamitalien voittaja
Kanatila Vogler: Vuoden viljelijä Saksassa 2021
Landesbetrieb Landwirtschaft Hessen: auringonkukkapelto, jolla härmäsienitartunta. Härmäsieni hävisi 100%:sti.
Ja monia muita.
Olemme jäseninä:
AÖL Working Group for Organic Food
Nature in the garden
VEN Association for the Preservation of Old Crops
Interest group healthy soil
Certified organic by ÖkoP
Pro Top-tuotteiden ”isä” Jürgen Amthor halusi kirjoittaa asiasta, mikä on nyt ajankohtaisempi kuin koskaan:
(Jürgen Amthor 7.2.2022)
Kokonaisvaltainen terveys ja siten suojautuminen sairauksilta riippuu elintärkeistä ravintoaineista, ruoansulatuksesta, happo-emästasapainosta, stressistä ja psyykestä.
Psyyken aihe on räjähdysalttiimpi kuin koskaan. Saksassa psyykkiset sairaudet ovat ensimmäisellä sijalla työkyvyttömyyseläkkeissä lähes 40 prosentin osuudella. Sydän- ja verisuonisairaudet seuraavat toisella sijalla 14,66 prosentilla.
Korona on pahentanut tilannetta.
Sana "psyche" tulee kreikasta ja tarkoittaa "hengitys".
Hengitys puolestaan tarkoittaa elinvoimaa. Dudenin mukaan sanaa ”psyche” sanotaan myös "ihmisen tunteen ja ajattelun kokonaisuudeksi".
Laajentuneena psyykeä voitaisiin kuvata kokonaisuutena siitä, mikä muodostaa ihmisen persoonallisuuden ominaisuuksien, havaintojen, tunteiden ja ajatusprosessien suhteen. Sanaa "sielu" käytetään usein puhekielessä synonyyminä sanalle psyyke. Toisin kuin psyyken tieteellinen ulottuvuus, tämä sisältää kuitenkin myös henkiset ja uskonnolliset olettamukset.
Humanistisissa tieteissä ja kosmisessa tiedossa sielu vastaa "olemista" ja on TODELLINEN tila. Sielua kuvataan usein Prana - Od - Qi - elämän henkäyksenä ja ruumiista poistumisen jälkeen se palaa eetterikentän kautta takaisin "kotiin jumalalliseen kipinään".
WHO:n määritelmä on:
Mielenterveys tulee nähdä arvokkaana inhimillisen pääoman tai yhteiskunnan hyvinvoinnin lähteenä. Me kaikki tarvitsemme hyvää mielenterveyttä menestyäksemme, pitääksemme huolta itsestämme ja ollaksemme vuorovaikutuksessa muiden kanssa, minkä vuoksi on tärkeää paitsi ottaa huomioon määritellyistä mielenterveyshäiriöistä kärsivien ihmisten tarpeet, mutta myös suojella ja edistää kaikkien ihmisten mielenterveyttä ja tunnustaa sen luontainen arvo. Esimerkkejä mielenterveyshäiriöistä ovat burnout, mielenterveyden häiriöt, psykoosit, Alzheimerin tauti, dementia ja Parkinsonin tauti.
Tämä Maailman terveysjärjestön määritelmä tekee selväksi, että jos olemme henkisesti sairaita, voi ilmaantua muita fyysisiä sairauksia, kuten sydän-, verenkierto-, suolisto-, allergioita ja jopa syöpää.
Stressin vaikutukset:
lasten hyperaktiivisuus
keskittymisen puute
endometrioosi
Immuunijärjestelmän häiriöt
hormoniperäiset kasvaimet
tulehdus ja kudosvaurio
miesten sukuelinten epämuodostumat
iho-ongelmat
Alzheimer
dementia
Parkinsonin tauti
suolisto-ongelmat
maksaongelmat
diabetes
Keväällä saksalaisten hyvinvointi muuttui: stressi, ahdistus ja masennusoireet lisääntyivät. Tämän osoittavat Helmholtz Zentrum Münchenin NAKO-terveystutkimuksen tulokset.
Tämä koskee pääasiassa 20-50-vuotiaita ihmisiä. Mielenterveys on heikentynyt lähinnä noin 40-vuotiailla naisilla.
Jopa terveysministeriö kirjoittaa verkkosivuillaan:
Lapset ja nuoret ovat psyykkisesti erittäin stressaantuneita pandemiasta. Nämä rasitteet kasvavat pandemian keston myötä. Varsinkin alle 14-vuotiaiden lapsiperheiden ongelmana olivat päiväkotien ja koulujen sulkemiset sekä lisääntynyt kotiopetus. Perheissä esiintyi enemmän jännitteitä ja konflikteja.
Lisäksi näistä toimenpiteistä kärsivät eniten sosiaalisesti heikommassa asemassa olevien perheiden tai muuttoliiketaustaisten perheiden lapset ja nuoret. He kamppailivat usein oireiden, kuten ahdistuneisuuden, masennuksen, hyperaktiivisuuden tai yleisen elämänlaadun heikkenemisen kanssa. On tärkeää, ettei yksittäisten oireiden ilmaantumista pidä rinnastaa psyykkiseen sairauteen. Nämä merkit on kuitenkin aina otettava vakavasti.
Stressitilanteita syntyy ja ne voivat vaikuttaa niin meidän kuin lastenkin terveyteen seuraavilla tavoilla:
Stressi:
sydän- ja verenkiertohäiriöt
päänsärky
jatkuvat flunssat/vilustumiset
närästys
lihaskrampit
Henkinen puoli:
keskittymisvaikeudet
ajatuskatkokset
unohtaminen
haavoittuvuus
Tunne puoli:
ärtyneisyys
haluttomuus/välinpitämättömyys
tyytymättömyys
masennus
viha
Käyttäytyminen:
rauhattomuus
univaikeudet
välinpitämättömyys/voimattomuus
taipumus onnettomuuksiin
seksuaalisia ongelmia
levottomuus
Koska omat ajatuksesi ja tunteesi vaikuttavat stressitasoon, on tärkeää oppia käsittelemään niitä "oikein". Negatiiviset tunteet vaativat keskustelua ja kärsivällisyyttä käsitellä niitä. Toisaalta niiden tukahduttaminen lisää alitajuisesti stressiä.
Toiset ihmiset voivat auttaa tilanteiden helpottamiseksi. Avun hakeminen ei ole heikkouden merkki.
Positiivinen ja ratkaisukeskeinen ajattelu johtaa tehtävien nopeampaan suorittamiseen ja onnistumisen tunteisiin, millä on positiivinen vaikutus stressin vähentämiseen.
Jos sinusta tuntuu, että et enää selviä yksin, sinun tulisi puhua asiasta asianosaisille. Muuten omat, jakamattomat ajatuksesi voivat saada sinut sairastumaan, koska yksin ei välttämättä löydä ratkaisua asialle.
Erilaisten rentoutusmenetelmien avulla voidaan oppia olemaan ottamatta asioita niin vakavasti, ajattelemaan positiivisemmin, olemaan asettamatta itseään paineiden alle tai antamatta itsensä joutua paineiden alle ja vain rentoutumaan. Meditaatiolle, erilaisille lihasten rentoutustekniikoille, puutarhanhoidolle, urheilulle, metsässä kävelylle, lomailulle, harrastuksen etsimiselle ja vastaaville asioille kannattaa ehdottomasti antaa mahdollisuus.
Medialla ja tietokoneen käytöllä on suuri rooli lasten ja aikuisten elämässä. Päivittäin saamme tiedotusvälineistä negatiivisia, pelottavia uutisia. Covidin, tartunnan, sairauden, kuoleman, sodan, ilmastokatastrofin pelko - pelkoa, pelkoa ja vielä kerran pelkoa.
Lainaus Afrikasta ja Rainer Werner Fassbinderin vuoden 1974 elokuvan nimi.
Kytke se pois päältä! Tagesschaun ja Today Journalin uutiset pelottavat (tietoisesti?) meitä. Lopeta kuunteleminen, anna lasten katsoa vain positiivisia asioita, ei enää sota- ja väkivaltaisia pelejä.
Negatiivinen tieto saa meidät sairaiksi. Positiivinen terveiksi. Me vedämme puoleemme sitä, millä ympäröimme itsemme.
Politiikan tekeminen tarkoittaa ihmisten pelottelua niin paljon, että mikä tahansa ratkaisu sopii heille.
Lainaus: Wolfram Weidner
Valitettavasti stressi ja ahdistus voivat johtaa psykooseihin, burnoutiin, masennukseen, Alzheimerin ja Parkinsonin tautiin. Yleinen syy voi myös olla häiriintynyt suolistomikrobisto. Uusimmat tutkimustulokset osoittavat, että bakteerit ovat avain psyykeen.
Tutkijat ovat esittäneet erilaisia teorioita siitä, kuinka suolisto hallitsee tunteitamme, yrittäen löytää uusia palapelin palasia tässä monimutkaisessa järjestelmässä joka päivä. Tutkimuksen nykytilanne voidaan tiivistää karkeasti seuraavasti:
Suolistomme voi olla yhteydessä aivoihimme joko monimutkaisen hermostonsa tai immuunijärjestelmän kautta ja näyttävät siten hallitsevan myös tunteita.
Ruoan ainesosat ja koostumus sekä erilaiset suolistobakteerien signaalit voivat olla mukana suoliston ja aivojen välisessä kommunikaatiossa.
Kaikki tekijät toimivat todennäköisesti yhdessä ja johtavat monimutkaiseen reaktioon aivoissamme. Erilaiset tutkimukset ovat osoittaneet, että autististen lasten suolistomikrtobisto on merkittävästi muuttunut terveisiin verrattuna. Myös ADHD:ssä ja jopa Alzheimerin taudissa suolistomikrobistolla on ilmeisesti olennainen ja jopa kausaalinen rooli, kuten uusimmat tutkimukset osoittavat.
Yksi tämän tutkimuksen alan johtavista tutkijoista - Emeran Mayer, Kalifornian yliopiston Los Angelesissa (UCLA) professori – on sanonut:
Aivojen ja suoliston väliset yhteydet toimivat aina molempiin suuntiin. Siksi on niin vaikea sanoa, mikä on syy ja mikä on seuraus. Mutta jos suolistossa olevat mikrobit liittyvät todella psyykkisiin ongelmiin, tulisi hoito aloittaa suolistosta.
Looginen johtopäätös näistä tosiasioista olisi, että suoliston puhdistaminen ja suolistomikrobiston rakentaminen voivat vaikuttaa positiivisesti tunteisiimme. Paksusuolen puhdistus vapauttaa paksusuolen pinttyneestä kuonasta ja rakentaa suolistomikrobistoa.
Molemmat ovat tavallaan perusta suolen ja aivojen toimivalle kommunikaatiolle ja siten myös positiivisille tunteille.
Terveellisellä ruokavaliolla, jossa on paljon hedelmiä ja vihanneksia, ei ole vain monia myönteisiä vaikutuksia fyysiseen terveyteen. Sillä on myös merkittävä vaikutus henkiseen hyvinvointiin. ”Hyvän tuulen” voi saavuttaa myös syömällä.
On monia ratkaisuja ja lähestymistapoja, joilla on positiivinen vaikutus psyykeen ja sieluun. Jokainen ihminen on yksilöllinen. Tämä on otettava huomioon. Pohjimmiltaan voidaan kuitenkin olettaa, että suoliston puhdistuksella yhdistettynä mikro-organismeihin probioottien muodossa, elimistön ja solujen happamuuden vähentämisellä yhdistettynä fyysiselle tasolle oikeanlaiseen ruokaan ja ravintolisiin, saa usein aikaan parannusta.
On monia tapoja rentoutua, hidastaa vauhtia ja vähentää stressiä, ne voivat olla erilaisia kaikille. Jotkut ihmiset pitävät meditoinnista, toisten mielestä se stressaa. Jotkut vapauttavat vihaa ja negatiivisia tunteita urheilun avulla, toisille urheilu lisää stressiä. Haluan sanoa, että ei ole oikeaa tai väärää. Jokainen voi löytää oman henkilökohtaisen menetelmänsä päästä eroon tästä negatiivisesta kierteestä.
Elämme vaikeita aikoja, tehkäämme kaikkemme hyvinvoinnin parantamiseksi! Kaikki järjestyy lopulta - ja jos ei järjesty, ei se myöskään ole loppu.
Ravintoa psyykelle:
• Marjat (esim. mansikat, mustaherukat ja mustikat)
• Kivettömät rypäleet
•