Reseptit KompostiTeen ja EM-A:n valmistukseen

KompostiTeen ja EM-A liuoksen valmistus on hyvin yksinkertaista ja edullista. Jokaiselle, joka tarvitsee suuria määriä mikro-organismeja puutarhanhoitoon tai maatalouteen, on järkevää valmistaa liuosta itse.

27.5.2022

Resepti KompostiTeen valmistamiseen

KompostiTeen valmistus on hyvin yksinkertaista ja edullista. Jokaiselle, joka tarvitsee suuria määriä mikro-organismeja puutarhanhoitoon tai maatalouteen, on järkevää valmistaa liuosta itse.

KompostiTeetä suositellaan käytettäväksi 50l/ha/vuosi.

Liuos tulee levittää mielellään maanmuokkauksen jälkeen ja kun lämpötila on vähintään +12°.

Seos 250-1000 litraa KompostiTeetä:

1. Täytä valmistussäiliö (sadevesitynnyri, tynnyri, IBC-säiliö, ruostumaton terässäiliö) lämpimällä (32-34 astetta) vedellä noin 90 % tilavuudesta. Jos sinulla ei ole tarpeeksi lämmintä vettä, käytä mukana toimitettua sähköistä vedenlämmitintä. Aseta tätä varten asteikko 32-34 asteeseen ja kytke sitten vedenlämmitin verkkovirtaan.

Älä jatka vaiheeseen 2 ennen kuin vesi on saavuttanut vaaditun lämpötilan!

2. Liuota tarvittava määrä ohramallassiirappia (1 l) kuumalla vedellä sopivaan ämpäriin jatkuvasti sekoittaen ja kaada se sitten esitäytettyyn valmistussäiliöön.

3. Tämän prosessin jälkeen tarkista valmistussäiliön lämpötila ja odota tarvittaessa, kunnes valmistuslämpötila 32-34 astetta on saavutettu.

4. Kun erän lämpötila on saavutettu, lisää 5 kg sEM KompostiTeetä. Varovasti puulusikalla tai puhtaalla puupalalla (esim. luudan varrella) sekoittaminen auttaa levittämään KompostiTee -rakeita.

5. Liitä nyt EM-keraaminen kivi mukana tulevan takaiskuventtiilillä varustetun ilmaletkun toiseen päähän (ilman takaiskuventtiiliä) kahdella letkunkiristimellä. Ohjaa letku kiven läpi ja kiinnitä se kiven molemmille puolille letkunkiristimillä.

6. Liitä nyt ilmaletku kalvopumppuun, aseta kivellinen pää valmistusastiaan ja kytke pumpun pistoke virtalähteeseen.

7. Voit irrottaa sähköisen vedenlämmittimen virtalähteestä kahden päivän kuluttua.

8. Tällä tavalla valmistettu KompostiTee tulee käyttää viimeistään 2-3 päivän kuluttua.

9. KompostiTeen valmistamisen jälkeen valmistussäiliö tulee puhdistaa välittömästi kuumalla vedellä ja/tai painepesurilla.

Mitä nopeammin puhdistus suoritetaan tyhjennyksen jälkeen, sitä helpompi on poistaa säiliössä olevat jäämät perusteellisesti.

TÄRKEÄÄ valmistussäiliön ympäristölle:

Suojaisa alue, jonka lämpötila on noin 15-20 astetta. Näin vältytään siltä, ​​että sähköinen vedenlämmitin ei ole jatkuvasti aktiivinen.

Valmistussäiliö on myös mahdollista eristää eristemateriaalilla.

Ympäristön tulee olla pakkasenkestävä!


Video KompostiTeen valmistukseen:

KompostiTee aloituspakkaus 250-1000 litran valmistukseen:

670€ (sis. ALV 24%) + rahti

Aloituspakkauksen tilaamiseksi ota yhteyttä: 050-432 61 03

Resepti EM-A:n valmistukseen

EM-A liuoksen valmistus on hyvin yksinkertaista ja edullista. Kaikille, jotka tarvitsevat suuria määriä mikro-organismeja puutarhaan, maatalouteen, eläimille, lampiin tai kotitalouteen, on järkevää valmistaa liuosta itse.

EM-A:ta suositellaan käytettäväksi 50l/ha/vuosi.

Liuos tulee levittää mielellään maanmuokkauksen jälkeen ja kun lämpötila on vähintään +12°.

Seos 500 l EM-A liuosta:

1. Täytä valmistussäiliö (tynnyri, IBC-säiliö, ruostumaton terässäiliö) lämpimällä (32-34 astetta) vedellä noin 90 % tilavuudesta. Jos lämmintä vettä ei ole tarpeeksi, käytä mukana toimitettua sähköistä vedenlämmitintä, aseta asteikko etukäteen 32-34 asteeseen ja kytke sitten vedenlämmitin verkkovirtaan.

Älä jatka vaiheeseen 2 ennen kuin vesi on saavuttanut vaaditun lämpötilan!

2. Liuota tarvittava määrä ohramallassiirappia (100 l erä = 1,5 l) kuumalla vedellä sopivassa ämpärissä jatkuvasti sekoittaen ja kaada sitten esitäytettyyn valmistussäiliöön.

3. Tämän prosessin jälkeen tarkista valmistussäiliön lämpötila ja odota tarvittaessa, kunnes valmistuslämpötila 32-34 astetta on saavutettu.

4. Kun valmistuslämpötila on saavutettu, lisää 3 l sEM Puutarha Bio- perusliuosta valmistussäiliöön. Varovasti puulusikalla tai puhtaalla puupalalla (esim. luudan varrella) sekoittaminen auttaa levittämään mikro-organismeja.

5. Viimeisenä vaiheena täytä valmistussäiliö lämpimällä vedellä, kunnes nestettä on noin 2 cm yläreunasta.

Aseta sitten ilmalukko ja anna liuoksen käydä.

6. 7 päivän kuluttua voit irrottaa pistokkeen sähköisestä vedenlämmittimestä ja tarkistaa EM-A liuoksen pH:n mukana toimitetuilla pH-testiliuskoilla. Jos pH on välillä 3,2-3,9, tuotantosi on onnistunut. Mitä lähempänä pH-arvo on 3,2, sitä parempi ja paremmin säilyvä valmis liuos on.

7. On parasta tyhjentää koko erä kanistereihin päivittäisen tarpeen mukaan. Kun täytät kanisterin, varmista, että ilmaa on mahdollisimman vähän ennen sulkemista.

8. Näiden kanisterien hyvä säilyvyysaika on 12 kuukautta, kun niitä säilytetään viileässä paikassa.

9. Kun EM-A liuos on tyhjennetty kanistereihin, valmistussäiliö tulee puhdistaa välittömästi kuumalla vedellä ja/tai painepesurilla.

Mitä nopeammin puhdistus suoritetaan tyhjennyksen jälkeen, sitä helpompi on poistaa säiliössä olevat jäämät perusteellisesti.

TÄRKEÄÄ valmistussäiliön ympäristölle:

Suojaisa alue, jonka lämpötila on noin 15-20 astetta. Näin vältytään siltä, ​​että sähköinen vedenlämmitin ei ole jatkuvasti aktiivinen.

Valmistussäiliö on myös mahdollista eristää eristemateriaalilla.

Ympäristön tulee olla pakkasenkestävä!

Video EM-A:n valmistukseen:

EM-A aloituspakkaus:

560€ (sis. ALV 24%) + rahti

Aloituspakkauksen tilaamiseksi ota yhteyttä: 050-432 61 03


Selaa tuoteryhmiä

Ostoskorisi on tyhjä

Suodata tuotteita

Toimitusehdot

Ostoskoriin käytetyt lahjakortit